Григор Димитров категорично е един от тенисистите с най-сериозна работна

...
 Григор Димитров категорично е един от тенисистите с най-сериозна работна
Коментари Харесай

Финалистът Григор: Не спирах да вярвам, а когато не вярвах, то имаше кой да ме побутва напред

 Григор Димитров изрично е един от тенисистите с най-сериозна работна нравственос и това изобщо не може да е въпрос на диспути. 32-годишният състезател продължава да е в извънредно добра физическа форма и е един от най-хубавите спортисти в Тура. Българинът е единственият състезател от своето потомство, който към момента е в елита на международния тенис и като че ли става все по-добър с годините, защото през днешния ден публично си подсигурява завръщане в топ 10 на международната класация. Първата ни ракета трябваше да чака цели 6 години за този миг, което стана факт след 3-сетовия му успех над Александър Зверев в 1/2-финалите на Мастърса в Маями, а ето какво споделия щастливият победител:

Григор, поздравления! Спечели невероятна точка, с цел да реализираш решителния пробив в третия сет. Беше на земята, само че завоюва точката все пак, което споделя всичко за своята отдаденост довечера.

- Не, просто нямаше по какъв начин да оставя тази топка да премине около мен. Той е толкоз добър при минаващите удари от бекхенд страната си, тъй че чаках топката и в двете направления. Ще би трябвало да виждам повтаряне, тъй като не си припомням нещата толкоз ясно. Просто видях топката и си споделих, че ще опитам да се разтегна за нея, като нещата се получиха по най-хубавия вероятен метод.

Беше доста сериозна борба и от двете страни на корта. Усетих по какъв начин Саша подвигна равнището си след края на първия сет и непрестанно ме поставяше напрегнат. Той игра доста мощно във втората част и също по този начин пръв имаше късмет за пробив в третия сет, само че съумях да поднасям добре, останах в мача и след това започнах да движа топката доста добре по дължината на корта и да поемам самодейността с нападателните си удари.

Завръщаш се в топ 10 за пръв път от 2018-та година. Какво ти лиши, с цел да показваш още веднъж най-хубавия си тенис сега?

- Каквото и да кажа, то няма да е задоволително. Аз повеждам своите лични борби и се състезавам само със самия себе си. Всичко е в резултат на страхотната работа на моя екип. В момента ходя по една напълно друга житейска и професиона пътека, в случай че вършим съпоставения с предишното, само че не желая да се връщам прекомерно обратно във времето. Бяха свършени доста неща и не спирах да имам вяра, а когато губех има вяра в себе си, то околните ми другари, фамилията и хората от щаба бяха до мен и ме побутваха в вярната посока. Накрая всичко опира до тъкмо тази обич и въпросното достижение е просто една черешка върху тортата.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР